Kleur en lichtechtheid

De mate waarin een meubelstof bestand is tegen het verkleuren.

Dit verkleuren gebeurd onder invloed van zon-, dag- en kunstlicht en is afhankelijk van de gebruikte kleurstoffen en speciale behandelingen. Het is technisch niet mogelijk stoffen te vervaardigen die onder invloed van licht in het geheel niet verkleuren, zeker niet wanneer een stof regelmatig vele uren aan direct zonlicht wordt blootgesteld. Bij donkere kleuren is de verkleuring sneller zichtbaar dan bij lichte. De productinformatie omvat voor lichtechtheid drie klassen.

1.Voldoende (Klasse 1.2.3)

Meubelstoffen met een lichtechtheid in de klasse 'Voldoende' zijn redelijk bestand tegen kunst- en daglicht. Het wordt afgeraden deze stoffen aan direct zonlicht bloot te stellen.

2.Goed (Klasse 4.5.6)

Meubelstoffen met een lichtechtheid in de klasse 'Goed' zijn goed bestand tegen kunst- en daglicht en redelijk bestand tegen zonlicht. Bij langdurig blootstellen aan zonlicht kan verkleuring optreden.

3.Zeer goed (Klasse 6.7.8)

Meubelstoffen met een lichtechtheid in de klasse 'Zeer goed' zijn zeer goed bestand tegen kunst- en daglicht en redelijk goed bestand tegen zonlicht. Bij langdurig blootstellen aan zonlicht kan na geruime tijd een geringe verkleuring optreden.

Contact

Adres: Hulsbrookstraat 9 
7665 CE Albergen 
Telefoon: 0546 - 44 28 00 
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.