Onderhoud

Handwas

Goed onderhoud verlengt de levensduur en verhoogt het woongenot van meubelen die zijn bekleed met stof. Meubelstoffen hebben de eigenschap dat zij stof verbergen, zodat de meubelen er altijd stofvrij uitzien. Daardoor kan het voorkomen dat het onderhoud wordt vergeten of uitgesteld. 

Normaal onderhoud.

Tot het normale onderhoud wordt eens per week stofzuigen op laag vermogen gerekend. Gebruik hiervoor het mondstuk dat bedoeld is voor meubelen en vergewist u zich ervan dat dit geen uitsteeksels bevat, die in de stof kunnen haken. Strijk voorzichtig en bij stoffen met een pool altijd met de vleug mee. Doel van deze reiniging is het verwijderen van slijtage veroorzakende vuildeeltjes, zoals zand. Tot het normale onderhoud behoort ook het eens per twee weken afnemen van de gestoffeerde meubelen met een klamvochtige theedoek. Strijk voorzichtig en bij stoffen met een pool altijd met de vleug mee. Het doel van deze reiniging is het reduceren van kleverige vuildeeltjes, zoals lichaamszouten en -vetten, die zich aan de stof hechten.

Groot onderhoud.

Afhankelijk van de mate van vervuiling komt het meubel in aanmerking voor een grote onderhoudsbeurt. Daarbij worden zand en stofdeeltjes, alsmede lichaamszouten en -vetten die diep in de stof gedrongen zijn, verwijderd. Afneembare hoezen kunt u het beste chemisch laten reinigen. De vaste stoffering kunt u laten reinigen door een vakkundig en erkend meubelreinigingsbedrijf. Het is aan te bevelen een eerste reiniging uit te testen op een staal of onzichtbare plek op het zitmeubel.

Reiniging losse hoezen.

Op het KIM-etiket is aan de hand van de bekende symbolen een reinigingsadvies voor losse hoezen aangegeven. Het verdient aanbeveling dit advies nauwkeurig op te volgen in verband met eventueel krimpen van de hoes of verkleuren van de stof.

 

Contact

Adres: Hulsbrookstraat 9 
7665 CE Albergen 
Telefoon: 0546 - 44 28 00 
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.