Informatie over

"Wij vinden een persoonlijke advisering erg belangrijk, vandaar dat we u willen vragen om uw bezoek aan onze showroom vooraf telefonisch te melden. Zo weet u zeker dat u op een deskundig advies kunt rekenen."

Visco elastisch schuim

Visco elastisch schuim wordt vaak aangeduid als NASA schuim of TRAAGSCHUIM. De naam traagschuim maakt het beste duidelijk hoe dit schuim reageert als je er op slaapt. Het schuim hetsteld langzaam terug naar zijn originele vorm. De snelheid van vervormen is sterk afhankelijk van de omgevingstemperatuur. Zomers hersteld het veel sneller als in de winter. Als de omgevingstemperatuur laag is, voelt het traagschuim ook veel harder aan dan wanneer het lekker op een temperatuur van 20 graden is.

De elastischiteit van dit schuim is niet constant. Onder invloed van warmte en druk vormt dit schuim zich mooi rond je lichaam waardoor de druk heel gelijkmatig wordt verdeeld. Je merkt dat dit schuim je het beste comfort geeft. Dit schuim wordt vaak in een laag van 4 tot 8 cm dik gebruikt als een toplaag in matrassen voor mensen met een rug of slaap probleem.

Nasa schuim heeft niet alleen maar voordelen, dus laat u goed voorlichten voor u tot aanschaf over gaat. Als u nog nooit op nasa heeft geslapen, probeer dat dan eerst een aantal nachten, voordat u een definitieve koop sluit. Bij Schalk Twente heeft u de mogelijkheid om eerst proef te slapen op een nasa topdekmatras !

Bij Nasa schuim denken veel mensen aan "Tempur" , maar dat is slechts een merknaam. Wij maken zelf het meest gebruik van visco-elastisch schuim van het merk Sensus, deze wordt geproduceerd op basis van koudschuim en deze ventileert dan ook vele malen beter als "Tempur" en is bovendien een Nederlands product.

Bij Nasa matrassen vaak wordt een bovenlaag van 4 tot 8 cm dik nasa schuim gebruikt om op een matras van 10 dik koudschuim te lijmen om zo een comfortabele matras te creëren. Naast NASA schuim wordt ook vaak verwezen naar visco elastisch schuim met de merknaam tempur.

Hulsbrookstraat 9 // 7665 CE Albergen // 0546 - 44 28 00 // Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Copyright © 2022 Schalk Twente. Alle rechten voorbehouden.